Blog

Studiereis

Vamos a Barcelona!

De stad van de beste tapas, de geweldige kunst en niet te vergeten: zon, zee en strand. Je zou het niet zeggen, maar dit zijn niet de enigste redenen waarom ik deze stad heb gekozen. Het is ook de perfecte gelegenheid om mijn Spaans op te krikken en te oefenen. Ik heb niet voor niets Spaans als keuzetaal gekozen.

 

Wat typeert Barcelona? Waar moet je zeker geweest zijn? La Sagrada Familia natuurlijk! Daar moet je geweest zijn. Dat staat dus ook zeker op mijn checklist. Het is een prachtig gebouw met een beeldschone architectuur. Je kan wel stellen dat dit gebouw me inspireert en interesseert. Op de foto hierboven kan je het centraal terugvinden, maar zo zie je alleen dat het een groot gebouw is. Op de rechtse foto kan je de prachtige architectuur bekijken. Het is een imposant kunstwerk! Ik kan niet wachten om dit te bezoeken.

 

Antoni Gaudi, een man die niet vergeten mag worden. Hij heeft in zijn leven meesterwerken gecreëerd. Niet alleen La Sagrada Familia, maar ook Casa Milà is een meesterwerk van hem. Dit wil ik ook graag bezoeken, want er worden veel tentoonstellingen georganiseerd die me interessant lijken! Hieronder zie je foto van de buiten-en binnenkant.

 

Niet alleen de architectuur en kunst spreekt me aan, maar ook het eten is er fantastisch. Spaanse tapas is de hemel als je van eten houdt. Van calamares tot olijven tot tapenade op een broodje. Het is allemaal veel te lekker. En gezellig! Samen een avond verschillende kleine gerechten proeven met een glaasje wijn zorgt voor de beste sfeer. Ik ga er zeker van genieten!

 

Krijg je door deze post ook zin in een citytrip naar Barcelona? Doe het dan nu! Je kan dit bijvoorbeeld via, www.citytrip.be doen. Veel plezier!